header banner
Default

Metre Kısaltması Nedir? Kısaltmanın Sonuna Nokta Konulur Mu?


Metre bir ölçüm birimi olmasının yanında hemen her evde yaygın şekilde bulunan bir ölçüm aletidir. Peki bu ölçüm aletinin de ismi olan metre kısaltması nedir? Özellikle birimleri öğrenmekte olan ilkokul öğrencileri tarafından metrenin kısaltması nasıl yazılır? Gibi soruların cevabı merak edilmektedir. Peki ya metre kısaltmasının sonuna nokta konulur mu?

METRE KISALTMASI NEDİR?

VIDEO: 50) Yazım Kuralları | Kısaltmaların Yazımı | RÜŞTÜ HOCA
Rüştü Hoca ile Türkçe

Ölçü birimlerini doğru kullanmak teslim edeceğimiz bir projede veya yaptığımız bir ölçümün sonuçlarını paylaştığımız esnada bizim için önem arz eder ve doğru kullanımı önemlidir. Bu nedenle metrenin kısaltması nasıl yazılır? Konusunda bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir. Bu konuda en çok sorulan sorulardan biri de metre kısaltmasının sonuna nokta konulur mu? Sorusudur. İçeriğin devamında metre kısaltması nedir? Sorusuna cevap vermenin yanında diğer ölçü birimlerinin kısaltmalarına da değindik.

Metre biriminin kısaltması bazen yanlış şekilde kullanılır ve "mt" şeklinde yazılır. Bu çoğu kişi tarafından doğru bilinen fakat aslında yanlış olan bir kısaltmadır. Ölçü birimlerinin kendince belli başlı kısaltmaları vardır. Örneğin santimetre (cm), milimetre (mm) ve kilometre (km) gibi.

METRENİN KISALTMASI NASIL YAZILIR?

VIDEO: Kısaltmaların Yazımı | Kısaltmaların Yazımı ile İlgili Kurallar | Nasıl Yazılır? | Yazım Kuralları
Türkçenin Kurdu

Metrenin kısaltması uluslararası alanda "m" şeklinde ifade edilir. Ölçü birimleri tüm dünyada aynı kabul edilir ve gerek bilimsel gerek diğer alanlarda aynı biçimlerde kullanılır.

Bilindiği gibi çoğu yazı, bildiri ya da dilekçe gibi resmi evraklarda kısaltmalar kullanılır ve önemlidir de. Kısaltmalar, okurken akıcılığı sağlamak ve zamandan tasarruf etmek için hemen herkes tarafından kullanılan önemli birer araçtırlar ve doğru kullanımları da her alanda önem taşır.

Sources


Article information

Author: Theresa Silva

Last Updated: 1703724241

Views: 776

Rating: 4.9 / 5 (100 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Theresa Silva

Birthday: 1974-09-05

Address: 57772 Jamie Neck Suite 181, Lake Michaelshire, ID 11042

Phone: +4426408273319117

Job: SpaceX Engineer

Hobby: Soccer, Badminton, Beekeeping, Tea Brewing, Mountain Climbing, Aquarium Keeping, Painting

Introduction: My name is Theresa Silva, I am a apt, esteemed, priceless, risk-taking, radiant, treasured, receptive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.