header banner
Default

Holding Şirketlerinde Bütçeleme: CPM Yazılımı Ne Zaman ve Niçin Gerekir?


Table of Contents

Handan Aybars Tarafından 24 Ağustos 2023



1Ci Ülke Müdürü Mert Onay 

Etkili finansal planlama ve bütçeleme özellikle de birçok şubesi ve çok sayıda iştiraki olan işletmeler için kritik önem taşır. Şirket büyüyüp genişledikçe, bütçelemenin zorlukları içinden çıkılamaz bir hal alarak daha gelişmiş bir yaklaşım gerektirebilir.
Şirket 15’ten fazla şubeye veya 50’den fazla iştirake ulaştığında Excel gibi basit araçlar karmaşık bütçeleme sürecini yönetmekte yetersiz kalacaktır. 1C:Perform gibi Kurumsal Performans Yönetim (CPM/EPM) yazılımları tam da bu noktada devreye girer.
Gelişmiş bir bütçeleme çözümü kullanmak şirketlerin finansal planlama sürecini verimli bir şekilde yönetmesine, tüm tarafların doğru ve güncel verilerle çalışmasına olanak tanır. Otomatik bütçeleme araçları karar alma süreçlerini kolaylaştırarak ve hata riskini azaltarak son derece önemli finansal katkılarda bulunabilir.
Özetle, bütçe verilerinin toplanmasında ne kadar farklı sistemler kullanılıyorsa, 1C:Perform gibi tek bir platform kullanılması o kadar fayda sağlayacaktır.

CPM yazılımı holdinglerin bütçelemesi için neden kritik öneme sahiptir?
1C:Perform gibi CPM yazılımları gelişmiş bütçelemeye birçok fayda sağlar. Örneğin, formlarda, formüllerde ve hesaplama kurallarında standardizasyonun sağlanması çalışanların form doldururken yapabilecekleri hataları en aza indirir. İşletmeler bütçeleme sürecini standartlaştırarak herkesin aynı verilerle ve aynı şekilde çalışmasını garanti altına alır. Bu da daha doğru ve daha tutarlı bütçe tahminlerini beraberinde getirir.
CPM yazılımları çalışanların, farklı konumlarda bulunsalar dahi bütçeleme görevlerinde birlikte çalışmalarını kolaylaştırarak verimliliği artırır. Bütçeleme için merkezi bir platform sağlayan bu yazılımlar ekip üyeleri arasında iletişimi ve işbirliğini kolaylaştırır, bütçeleme sürecinin genel verimliliğini yükseltir.
CPM yazılımları sayesinde herkes en güncel bilgilere erişebilir. Bütçe verilerinde değişiklik yapıldığında değişiklikler otomatik olarak tüm kurum geneline yansıtılır ve böylece herkes en güncel verilere gecikmesiz erişebilir. CPM sistemleri ayrıca bütçeleme sürecinin bütçe incelemesi, bütçe denkliği, dağıtım, grup içi işlemler ve karşılıklı mutabakat gibi çeşitli süreçlerinin otomasyonuna yardımcı olur.
Bu tür çözümler teslim tarihi, hatırlatıcı ve durum belirtme araçları yoluyla bütçeleme sürecinin takibini kolaylaştırır, önemli görevlerin gözden kaçmasını engeller.
Ek olarak, veritabanının ortak olması tüm şube ve birimlerde herkesin aynı veri setiyle çalışmasını sağlar, bütçelemedeki farlılıkların ve tutarsızlıkların önüne geçer. 1C:Perform çeşitli raporlama ve ERP sistemleriyle gelişmiş entegrasyon özelliklerine sahiptir. Bu özellikler işletmelerin farklı kaynaklardan aldıkları verileri konsolide edebilmesine imkan tanır.

1C:Perform gibi kurumsal performans yönetimi yazılımları varsayım analizi, senaryo analizi, duyarlılık analizi ve detaylandırma analizi de dahil olmak üzere bir dizi güçlü analitik araç sunar. Bu analitik araçlar farklı bütçe senaryolarını keşfetmeyi ve çeşitli kararların potansiyel etkilerini analiz etmeyi kolaylaştırarak daha doğru ve veriye dayalı kararlar alınmasını destekler.
Ayrıca, CPM çözümleri bütçe sonuçlarının daha iyi sunulmasını sağlar, raporlamayı kolaylaştırır ve finansal verileri daha anlaşılır hale getirir. Bu araçlar bütçe verilerinin anlaşılır görsel sunumları yoluyla, kurum içinde iletişimi ve karar almayı daha verimli hale getirir.

Sonuç
Bütçeleme sürecine birçok çalışanın dahil olduğu büyük işletmelerde gelişmiş bütçeleme kritik öneme sahiptir. 1C:Perform gibi CPM/EPM yazılımları bütçeleme ve karar alma sürecini kolaylaştırarak işletmelerin finansal planlama ve raporlama süreçlerini destekler.
Holding şirketleri için kurumsal performans yönetiminde kullanılan kapsamlı bir CPM çözümü olan 1C:Perform karmaşık bütçelemenin beraberinde getirdiği zorlukları çözmeye ve tüm süreci daha kolay ve sorunsuz hale getirmeye yönelik özelliklere sahiptir. Farklı yapılara sahip büyük holdinglerde operasyonların ve projelerin tam fonksiyonel bütçelemesini sağlayan bu yazılım, daha yönetilebilir ve verimli bir bütçeleme sürecini beraberinde getirir.



Şunlar da hoşunuza gidebilir

Alesta'nın yeni yatırımı Handler oldu

Sources


Article information

Author: Jonathan Graves

Last Updated: 1703390042

Views: 548

Rating: 3.5 / 5 (120 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonathan Graves

Birthday: 1934-04-26

Address: 7394 Allen Trafficway, Valencialand, MI 85815

Phone: +4176170126559584

Job: Police Officer

Hobby: Survival Skills, Camping, Coffee Roasting, Writing, Cooking, Hiking, Swimming

Introduction: My name is Jonathan Graves, I am a talented, bold, venturesome, steadfast, candid, risk-taking, enterprising person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.